Доступність посилання

ТОП новини

Малий і середній бізнес оголосив акцію протесту під Верховною Радою


Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу завтра, 23 вересня, під стінами Верховної Ради о 9:00 планує розпочати безстрокову акцію протесту проти знищення бізнесу.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління Центру стратегічних досліджень (місто Київ) Павло Жовняренко.

За словами голови Союзу підприємців «Ніка» (місто Запоріжжя) Лідії Кривенко, якщо проект Податкового кодексу ухвалять у тому варіанті, який на сьогодні обнародуваний на парламентському сайті, то бізнес змушений «здати свідоцтва» і «піти в тінь». Підприємці Запоріжжя просять не ухвалювати новий Податковий кодекс у поданому варіанті. Під таким проханням у Запоріжжі було зібрано понад 10 тисяч підписів підприємців малого і середнього бізнесу. «Сьогодні ми їх передамо в Адміністрацію Президента», – відзначила Лідія Кривенко.

Вона також повідомила, що завтрашня акція протесту триватиме доти, доки підприємцям не створять нормальних умов для ведення бізнесу.

Член правління Всеукраїнської громадської організації «Наш захист» (місто Київ) Андрій Панаєтов відзначив, що підприємці вимагають прозорості системи адміністрування і розподілу податків. «Якщо ми платимо до Пенсійного фонду, то нехай публікують звіти до найдрібніших копійок, куди було витрачено гроші», – сказав він.

Крім того, представник цієї організації зажадав від влади створити на базі державних банків нормальну систему кредитування бізнесу, також потрібна амортизаційна політика з боку держави, яка б сприяла розвиткові бізнесу, і створення сприятливого інвестиційного клімату в країні.

На прес-конференції було зсказано, що в завтрашній акції протесту очікується участь понад 1000 осіб.
XS
SM
MD
LG