Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрилась унікальна «Клініка, дружня до молоді»


Сьогодні у Дніпропетровську відкрили відділення медичної допомоги підліткам та молоді «Клініка, дружня до молоді».

Унікальність цієї клініки в тому, що вона відкрита на базі обласного клінічного наркологічного диспансеру. Наразі це єдиний в Україні медичний центр, що надаватиме комплексну медичну, реабілітаційну, консультативну та інформаційно-профілактичну допомогу підліткам та молоді зі статевих питань та наркозалежності.

Тільки за офіційною статистикою на Дніпропетровщині нараховується близько 11 тисяч наркозалежних, третина з них є носіями ВІЛ/СНІД.

«На жаль, наркоманія з кожним роком молодшає. Якщо раніше ми лікували в основному 16-річних, то останні роки мова йде вже і про 12-ти і 13-річних підлітків», – зазначила головний лікар обласного наркологічного диспансеру Наталя Біла.

У клініці прийматимуть усіх без винятку підлітків, не запитуючи про документи, адресу чи домашній телефон. Лікарі медичного центру підготовлені для роботи з підлітками, вони пройшли спеціальні тренінги ЮНІСЕФ.

Україна є найбільш ураженою ВІЛ/СНІДом країною в Європі. За прогнозом Об'єднаної програми ООН із ВІЛ/СНІДу, у 2014 році до 43% загальної кількості ВІЛ-інфікованих в Україні припадатиме на чотири області – Одеську, Миколаївську, Дніпропетровську, і Донецьку.
XS
SM
MD
LG