Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура готує нову справу проти колишніх урядовців – Турчинов


Генеральна прокуратура України розслідує справу про захоплення поліграфкомбінату «Україна» під час президентських виборів. Про це повідомив після допиту в СБУ колишній перший віце-прем’єр Олександр Турчинов.

«Уже нова тема готується. Зокрема, Генеральна прокуратура займається питанням спроби захоплення урядом державного підприємства «Поліграфкомбінат «Україна». Це абсурдно звучить, але слідчі працюють», – заявив бютівець.

За його словами, правоохоронні органи допитують колишніх працівників Кабінету Міністрів України, а також працівників міліції. Також Турчинов висловив подив тим, чому заміна керівництва держпідприємства, на що уряд має право, може вважатися незаконною. При цьому він не виключив, що з цього питання його можуть викликати до Генпрокуратури. Але він не знає, чи вже порушена відповідна кримінальна справа.

Говорячи про свій сьогоднішній допит, Турчинов зауважив: «Я нового сьогодні нічого не почув, ті ж самі були питання, і була зустріч з працівником митниці, яку також назвали очною ставкою, який упізнав у мені колишнього першого віце-прем’єра України. Я, до речі, не приховував від слідства, що я працював першим віце-прем’єром України в уряді Юлії Тимошенко».

У січні Партія регіонів заявила про спробу змінити керівництво поліграфкомбінату «Україна» тодішнім урядом Юлії Тимошенко, щоб начебто надрукувати 1,5 мільйона виборчих бюлетенів. У БЮТ ці заяви назвали провокацією.
XS
SM
MD
LG