Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині розслідують смерть дитини, що збіглася в часі з вакцинацією


У Донецькій області смерть 8-місячного немовляти, що збіглася за часом з його вакцинацією, розслідується комісією фахівців ДП «Центр імунобіологічних препаратів» Міністерства охорони здоров’я України. Про це повідомили в Донецькій обласній санітарно-епідеміологічній станції.

За повідомленням, дитина померла 21 вересня. Клінічний діагноз: гостра кишкова інфекція, тяжкий перебіг, гострий менінгіт, нейротоксикоз. Дитина 16 вересня одержала перше щеплення вакциною Пентаксим, призначеною для імунізації проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, гемофільної інфекції.

За повідомленням СЕС, умови транспортування і зберігання вакцини в санепідзакладах і лікувально-профілактичних установах відповідали регламентованим вимогам, порушень процедури вакцинації у дитини не виявили. За даними епідеміологів, у день щеплення дитину оглянув дільничний лікар, стан здоров’я був задовільний, тому лікар дозволив щеплення.

За даними СЕС, упродовж 30 хвилин дитина перебувала під медичним наглядом, ознак будь-яких порушень у стані її здоров’я за цей час не виявили.

В облСеС констатували, що з січня по липень ця дитина одержала щеплення проти туберкульозу, вірусного гепатиту В, поліомієліту, гемофільної інфекції різними вакцинними препаратами, реакції на їх введення були відсутні.

Остаточний висновок про причини смерті дитини зроблять після завершення роботи комісії та отримання результатів лабораторних досліджень, повідомили в облСЕС.
XS
SM
MD
LG