Доступність посилання

ТОП новини

Янукович каже, що виконає будь-яке рішення КСУ щодо політреформи


Президент України Віктор Янукович заявляє, що виконуватиме будь-яке рішення Конституційного Суду України стосовно політреформи. Про це він заявив сьогодні в Донецьку під час першого засідання 3-го Міжнародного інвестиційного саміту Donbass Investment Destination «Державно-приватне партнерство в контексті нової економічної політики України».

«Звісно, ми повинні виконувати будь-яке рішення Конституційного Суду. Але я хочу сказати: ми маємо в Україні побудувати наше життя так, щоб закони виконувалися, щоб право завжди панувало над будь-якими політичними емоціями», – заявив Янукович.

За його словами, «поруч із демократією завжди має бути відповідальність». «Це два нерозривні принципи, лише в цьому разі можуть бути захищені права людини, й цей принцип, я вважаю, в нашій країні має бути головним», – сказав Президент.

Наразі Конституційний Суд розглядає справу щодо політреформи 2004 року за поданням 252 народних депутатів про конституційність цього закону. В ньому депутати просять визнати цей закон повністю неконституційним у зв’язку з порушенням встановленої Конституцією процедури його розгляду та ухвалення.

8 грудня 2004 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Конституції України», який передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень парламенту до п’яти років.

Внесені у 2004 році зміни до Основного закону набули чинності у 2006 році.
XS
SM
MD
LG