Доступність посилання

ТОП новини

Генсек ЄНП звернувся з листом до влади України


Генеральний Секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес Істуріс закликає владу в Україні розпочати демократичний діалог з опозицією і забезпечити проведення чесних виборів.

Про це йдеться у поширеній прес-службою ЄНП заяві.

«На превеликий жаль, незважаючи на наші заклики до Президента Януковича та інших українських державних посадовців гарантувати вільні та чесні вибори, поточна політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем», – зазначає Істуріс.

Він вважає відкритий лист, підписаний дев’ятьма опозиційними партіями, включаючи дві партії з родини ЄНП, – «Батьківщину» і Рух, – чітким сигналом того, що українська влада все ще не дотримується демократичних стандартів щодо проведення виборчих кампаній.

«Збільшення державного втручання у внутрішню діяльність братської ЄНП партії «Батьківщина», а також відмова реєструвати партійні організації у Київській, Львівській, Луганській, Тернопільській та інших областях є безперечними ознаками політично вмотивованої кампанії проти опозиційних сил», – заявив Генсек.

«Нам також стало відомо про те, що Служба безпеки України сьогодні використовується як інструмент залякування основних опозиційних партій для перешкоджання їхній участі у виборчому процесі», – йдеться у заяві.

Якщо таку ситуацію не буде негайно виправлено, то «вона матиме серйозні негативні наслідки для діалогу Україна-ЄС і вкрай негативно позначиться на перспективі європейського майбутнього України», – зазначає Істуріс.

«Ми знову закликаємо Президента Януковича і українську владу терміново розпочати реальний і демократичний діалог із опозиційними силами для того, щоб стабілізувати політичну ситуацію всередині країни і гарантувати вільні і чесні вибори», – наголошує Генсек ЄНП.
XS
SM
MD
LG