Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко просить Януковича поправити лідерів Партії регіонів на місцях щодо виборів


Україні критично важливо зберегти демократію, тому Президенту Віктору Януковичу необхідно поправити лідерів Партії регіонів на місцях, які створюють перешкоди для проведення вільних виборів на місцях, зазначає віце-прем'єр, лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко.

«Необхідно поправляти своїх лідерів, які передавлюють у регіонах», – сказав він на VII Ялтинській щорічній зустрічі в суботу.

Сергій Тігіпко зауважив, що буде зустрічатися зі своїми партійцями в Криму. «Я знаю, про що вони будуть говорити – влада на нас тисне. 17 людей вчора зняли з виборчих дільниць, бо їм стало страшно. Про це знають всі в Криму. Бізнес боїться», – сказав він.

Віце-прем'єр зазначив, що в таких умовах «Сильна Україна» дуже прагматично підходитиме до місцевих виборів. «Можемо підтримати інші партії – Партію регіонів, «Батьківщину» або ще когось. Для нас важливо справу робити», – пояснив він.

Сергій Тігіпко наголосив, що зі скасуванням конституційної реформи 2004 року ситуація кардинально не змінюється, тому що Президенту і уряду все одно необхідно мати стабільну більшість у парламенті. «До 2004 року це не вдавалося», – нагадав він.

Говорячи про критичну важливість збереження демократії в країні, віце-прем'єр пояснив, що в України є західна і східна частини, тому новообраний Президент одразу отримує опозицію 30-40 відсотків, а у разі погіршення ситуації – понад 50 відсотків.

«Вихід один – демократія. Справедливі і чесні вибори», – заявив він.

На пропозицію лідера опозиційної партії «Фронт змін» йти в опозицію, Сергій Тігіпко сказав: «В опозицію перейти – справа нехитра. Але тільки реформи там не зробиш, а я хочу попрацювати».
XS
SM
MD
LG