Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина готова підтримати модернізацію газо- і нафтопроводів в Україні


Словаччина готова підтримати будь-які проекти з модернізації газопроводів і нафтопроводів на території України, заявив президент Словацької Республіки Іван Гашпарович після зустрічі зі своїм українським колегою Віктором Януковичем сьогодні в Києві.

Зі свого боку, Президент України, відповідаючи на запитання, що думає України про постачання газу до Словаччини, а також про проведення інших газопроводів, зазначив, що це питання – рівень, насамперед, експертів.

За словами Януковича, наявний досвід у цьому напрямі свідчить про те, що перспектива модернізації ГТС і нафтотранспортної системи залишається важливою і необхідною з точки зору надійності роботи цих систем і підвищення рівня обсягів прокачування газу та нафти.

«Така мета існує. І, безумовно, Словаччина є транзитною країною, вона є нашим партнером, з яким ми готові співпрацювати в цьому напрямі», – наголосив Янукович.

Крім того, він повідомив, що під час двосторонніх переговорів українські та словацькі структури отримали доручення працювати над цим питанням.

Водночас Гашпарович додав, що членство України в Євроенергетичному співтоваристві поліпшить співпрацю зі Словаччиною в цій галузі.

Крім того, президенти домовилися про те, що Словаччина сприятиме євроінтеграційним прагненням України.
XS
SM
MD
LG