Доступність посилання

ТОП новини

«АрселорМіттал Кривий Ріг»: може відбутися реприватизація «Криворіжсталі»


Представники ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» підозрюють, що підприємство хочуть повернути в державну власність. Про це мовиться в заяві компанії, оприлюдненій сьогодні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

В адміністрації підприємства зазначили: рішення може бути ухвалене в Господарському суді Києва вже 12 жовтня.

«Беручи до уваги швидкість, з якою ця справа розглядається в Господарському суді Києва, ми не виключаємо того, що рішення по справі буде винесене вже 12 жовтня і стане точкою відліку для явно спланованого і незаконного повернення «Криворіжсталі» у державну власність із подальшою передачею підприємства іншому власнику, а також новою точкою відліку у відносинах з іноземними інвесторами», – йдеться в повідомленні «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Підприємство також заявило про низку порушень, допущених під час судових слухань. Зокрема, адміністрація комбінату вважає, що справа стосовно підприємства взагалі непідсудна Господарському суду Києва, адже є угода сторін про передачу всіх суперечок в арбітраж при Торговo-промисловій палаті України.

На початку літа заступник генерального прокурора України подав до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій металургійного комбінату «Криворіжсталь» в частині зміни термінів інвестиційних зобов’язань покупця, які були прийняті влітку 2009 року. Перше судове засідання у справі відбулося 1 жовтня, друге – 5 жовтня.

ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Корпорація Mittal Steel придбала понад 93% акцій ВАТ «Криворіжсталь» на відкритому конкурсі в жовтні 2005 року за більш ніж 24 мільярди гривень.
XS
SM
MD
LG