Доступність посилання

ТОП новини

Чеська родина скаржиться на дії харківського судді


Скаргу на дії судді Київського районного суду Харкова Володимира Плетньова подала молода чеська родина Бухальових.

Сімейну пару Ігоря Бухальова та його дружину Моніку в серпні затримали на кордоні у Харківській області. Митники обвинуватили їх у порушенні митних правил через те, що Ігор Бухальов керував автомобілем без довіреності дружини, та відігнали машину на штрафмайданчик.

Харківський суд визнав чехів винними в адміністративному порушенні і засудив до штрафу в півтори тисячі гривень, що є максимальним у цьому випадку.

Як розповів Радіо Свобода Ігор Бухальов, його із дружиною попередньо не поінформували про дату судового засідання, а представників родини, які самі дізнавалися про час слухання, не впустили до судової зали.

Такі дії судді адвокат Бухальова Володимир Чуфаров називає такими, що порушують конституційне право.

«Нікого не пустили до зали – ані представників, ані батьків, хоча засідання було відкритим, на ньому можуть бути присутні всі охочі. Якщо суд обмежує це право, це обмеження права на гласність судового процесу. Тобто порушується конституційне право», – сказав Володимир Чуфаров.

Родина Ігоря Бухальова зараз вимагає від керівника Київського райсуду Харкова розібратися у діях судді Плентьова, а також оскаржує ухвалене ним рішення. Ще один позов поданий на дії митників.

На думку Ігоря Бухальова, «відсутність довіреності була зачіпкою, аби зупинити машину і потім обвинуватити у порушенні митних правил, щоб відібрати автомобіль».

За словами Бухальова, який є громадянином Чехії із українським корінням, він побоюється, що коли забиратиме автомобіль зі штрафмайданчика, його «знов можуть зупинити за двісті кілометрів, бо знайдуть в машині щось підозріле, що було спеціально підкинуто».

Раніше Ігор Бухальов закликав європейців бойкотувати Євро-2012 в Україні, аби не мати проблем на кордоні.
XS
SM
MD
LG