Доступність посилання

ТОП новини

Парламент ухвалив закон про Кабмін


Верховна Рада України ухвалила закон про Кабінет Міністрів, який визначає роботу уряду відповідно до набуття чинності Конституції 1996 року.За урядовий проект закону «Про Кабінет Міністрів» сьогодні проголосували 252 народні депутати із 431 зареєстрованого.

Урядовий законопроект про Кабінет Міністрів України за рішенням тимчасової спеціальної комісії парламенту, яку очолює Адам Мартинюк, був розділений на два законопроекти, які в результаті були ухвалені сьогодні як закони.

Представники опозиції під час голосування кричали «хунта». Народні депутати із фракції «БЮТ-Батьківщина» та деякі депутати від НУНС наголошували на серйозному порушенні регламенту Верховної Ради, оскільки одним голосування ухвалюється не тільки два закони, але при цьому депутати ще й не мають можливості внести свої пропозиції до них.

Зокрема, народний депутат Анатолій Гриценко наголосив, що він готовий був після ухвалення в першому читанні законопроекту про Кабмін внести низку поправок до нього.

Але представники парламентської більшості взагалі не реагували на виступи представників опозиції і одним голосуванням ухвалили два закони відразу в цілому. Другий закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до Конституції України» передбачає приведення у відповідність до Конституції-1996 32 законів.

Сьогодні в парламенті з початку пленарного засідання неподалік від трибуни та президії парламенту, а також біля урядової ложі перебувають кілька народних депутатів від Партії регіонів. Таким чином вони охороняють трибуну та президію, запобігаючи блокуванню роботи парламенту представниками опозиції.
XS
SM
MD
LG