Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Білорусі обговорює заяву про відносини з Росією


Слідом за Держдумою Росії, яка напередодні ухвалила заяву «Про ситуацію в російсько-білоруських відносинах», з аналогічним зверненням виступили обидві палати Національних зборів Білорусі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода із Мінська, відкриваючи екстрене засідання, спікер Палати представників Володимир Андрейченко зазначив, що останнім часом під сумнів ставляться питання стратегічного співробітництва Білорусі та Росії. За його словами, з контексту президента Олександра Лукашенка «виривають окремі висловлювання, які трактують у негативному світлі». Крім того, спікер заявив, що напередодні президентських виборів, призначених на 19 грудня, деякі російські політики дозволяють собі некоректні висловлювання про підсумки майбутнього голосування.

У свою чергу, член комісії з прав людини Палати представників Євген Мельников висловив здивування заявою депутатів Держдуми про те, що керівництво Білорусі нешанобливо висловлюється про російський народ. Мельников вважає, що Лукашенко «ніколи не говорив погано про росіян». Також він зауважив, що Мінськ не був ініціатором різних торгових «війн» («нафтогазових», «м’ясо-молочних», «цукрових» тощо), а тому звинувачення російських парламентаріїв у недружніх кроках «викликає здивування».

Заступник голови комісії з міжнародних справ Марія Бірюкова впевнена, що останні події не вписуються в логіку братських та союзницьких відносин. За її словами, наклепницька інформація про керівництво Білорусі ставить під загрозу міждержавні зв’язки.
XS
SM
MD
LG