Доступність посилання

ТОП новини

Податковий кодекс ухвалили в першому читанні


Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом Міністрів. За таке рішення проголосували 258 народних депутатів з 420 зареєстрованих в сесійній залі.

Проектом Податкового кодексу передбачається, що з 1 січня 2011 року на 6% буде знижена ставка податку на прибуток, а з 2014 щороку на 1% до рівня 16%.

Крім того, передбачається запровадження податкових канікул з податку на прибуток на 5 років для малих підприємств, а для середнього та великого бізнесу – зменшення ставок основних загальнодержавних податків.

Також передбачається запровадження двох ставок податку з доходів фізичних осіб – 15% для доходів менших за 10 мінімальних зарплат та 17 – для доходів більших за 10 мінімальних зарплат на місяць.

Податком за ставкою 5% буде оподатковуватись дохід від депозитів, що перевищують 200 тисяч гривень. Також пропонується запровадити податок на нерухомість в розмірі 10 гривень за квадратний метр на рік. Оподатковуватись буде площа, яка перевищує 40 квадратних метрів на одну людину, але при цьому мінімальна неоподатковувана площа становитиме 100 квадратних метрів на сім’ю у місті та 200 квадратних метрів у сільській місцевості.

Водночас парламент відмовився підтримати проект Податкового кодексу, запропонований народним депутатом від фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Миколою Катеринчуком. Його проект Податкового кодексу підтримали лише 124 з 418 народних депутатів, зареєстрованих в залі.
XS
SM
MD
LG