Доступність посилання

ТОП новини

МВФ і Світовий банк обговорять ризики глобальної валютної війни


Сьогодні у Вашингтоні відбудуться збори Міжнародного валютного фонду і Світового банку, в центрі уваги яких перебуватиме ризик потенційної глобальної валютної війни.

Побоювання щодо можливості такого сценарію висловив директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан. В інтерв’ю французькій газеті «Le Monde» він заявив, що «недооцінка китайського юаня є джерелом напруженості у світовій економіці».

Президент Світового банку Роберт Целлік закликав країни світу не вдаватися до девальвації своїх валют у сподіванні на зростання експорту. Він твердить, що такі заходи не працюють.

«Історія показує, що у політики свідомого збіднення сусідів немає майбутнього. У все більш взаємозалежному світі ми маємо не тільки усвідомлювати можливі негативні наслідки своїх дій, але й діяти відповідно до цього розуміння. Сьогодні ми стикаємося з непорозуміннями у валютному регулюванні. Це може спричинити неприємності, якщо не діяти належним чином», – сказав президент Світового банку Роберт Целлік.

Євросоюз і США звинувачують Китай у свідомій недооцінці юаня для здешевлення експорту. У червні Китай оголосив про лібералізацію курсоутворення, але з того часу китайська валюта зміцнилася лише на один відсоток.
XS
SM
MD
LG