Доступність посилання

ТОП новини

Жоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований – голова КВУ


Голова Комітету виборців України Олександр Черненко в ефірі Радіо Свобода у суботу заявив, що «станом на вчора, жоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований».

Міжнародні спостерігачі мали б спостерігати за перебігом місцевих виборів в Україні, як під час передвиборної кампанії, так і в день голосування 31 жовтня.

За його словами, місія ОБСЄ БДІПЛ, оскільки пізно отримала запрошення від МЗС України, вона не встигає організувати повноцінну місію, тому що запрошення було лише півтора тижні тому.

«Приїде два експерти від ОБСЄ, які десь тут будуть сидіти в Києві. Тобто швидше вони будуть як спостерігачі. Вони будуть зустрічатися з ЦВК, з політиками. Тобто місії повноцінної ОБСЄ не буде, відповідно – звіту не буде. Від ОБСЄ точно буде така оціночна місія», – заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко в ефірі Радіо Свобода.

За словами Олександра Черненка, загалом в Україні не буде більше півсотні міжнародних спостерігачів, які десь поїдуть, як правило в Одесу, в Донецьк, хтось ще кудись: «Тому на міжнародних спостерігачів годі надіятись на цих виборах».

На думку голови КВУ, «Ці вибори стануть багато в чому таким «лакмусовим папірцем» і тестом України на демократію... Насправді ніколи так закордонним державам не були цікаві місцеві вибори, як зараз в Україні. Тому що для них завжди цікавіші парламентські, президентські, а на місцеві вибори мало хто звертає увагу. Зараз ми бачимо великий інтерес і зацікавлення».

За словами Олександра Черненка, за підсумками і за оцінками місцевих виборів так само буде відповідно реакція як і окремих держав, так і міждержавних об’єднань.
XS
SM
MD
LG