Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Бут відмовився від позовних вимог до журналістки


Апеляційний суд Києва задовольнив заяву народного депутата України Юрія Бута про відмову від позовних вимог до «5 каналу» і журналістки Ольги Сніцарчук. Про це повідомили у прес-службі народного депутата Бута.

«Щоб не давати приводу ЗМІ й окремим громадянам невірно тлумачити суть справи, рішення по справі і його правових наслідків, що настали, я усвідомлено ухвалив рішення не домагатися виконання законної ухвали суду відповідачами і звільнив їх від цих обов’язків. У зв’язку з цим мною до Апеляційного суду міста Києва подана заява про відмову від позовних вимог до Сніцарчук особисто і «5 каналу» в цілому. На даний момент є рішення суду, що задовольняє мою заяву», – цитує прес-служба слова Бута.

Водночас депутат заявляє, що переконаний у законності та обґрунтованості рішення суду про визнання відомостей, оприлюднених Сніцарчук в ефірі «5 каналу» у своєму репортажі від 29 грудня 2009 року, такими, які не відповідають дійсності, принижують його честь, гідність та підривають ділову репутацію.

Бут позивався до журналістки «5 каналу» Сніцарчук, яка в своєму сюжеті назвала його «відщепенцем». Народний депутат у позовній заяві вимагав 100 тисяч гривень компенсації за лікування, оскільки стверджував, що був у шоковому стані після статті. Подільський райсуд Києва ухвалив рішення стягнути з журналістки 20 тисяч гривень компенсації.

Юрія Бута обрали до парламенту за списком НУНС, проте у 2008 році він одним із перших вийшов з коаліції, що спричинило її розпад.
XS
SM
MD
LG