Доступність посилання

ТОП новини

Активісти «Батьківщини» припинили голодування під ЦВК


Активісти київської обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вирішили припинити голодування біля будівлі Центральної виборчої комісії. Про це повідомив депутат Верховної Ради від фракції БЮТ, голова київської облорганізації партії Костянтин Бондарєв.

«З огляду на те, що сьогодні вже 10 день голодування, з огляду на звернення нашого лідера (Юлії Тимошенко) і зважаючи на те, що немає ніяких наслідків із боку влади протягом усього цього часу, ми вирішили припинити нашу акцію», – сказав Бондарєв.

За його словами, ще однією причиною, через яку активісти партії вирішили припинити голодування, стало зниження температури повітря й те, що вночі з 13 на 14 жовтня вона досягла показників нижче 0 градусів.

Голова обласної організації партії зауважив, що всі учасники голодування будуть шпиталізовані для обстеження їхнього здоров’я.

При цьому «Батьківщина» не має наміру забирати свій намет, розміщений біля будівлі ЦВК. «Ми перетворюємо наш намет, що зараз стоїть біля ЦВК й у якому голодували наші активісти останні 10 днів, у штаб опозиції Київської області», – додав Бондарєв.

Депутат заявив, що подібні акції будуть організовані партією й у інших населених пунктах області з метою, щоб виборчі комісії не включали в бюлетені на місцевих виборах списки кандидатів, висунуті від псевдоосередків партії.

5 жовтня сім членів Київської обласної партійної організації «Батьківщини» оголосили безстрокову акцію голодування біля будівлі ЦВК з вимогою визнати недійсними списки кандидатів від партії на виборах обласної ради, зареєстровані територіальною виборчою комісією. 11 жовтня лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала активістів припинити голодування, однак вони відмовилися.

Вчора одна з учасниць акції Тамара Бігун потрапила до лікарні у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.
XS
SM
MD
LG