Доступність посилання

ТОП новини

Працівники ЧФ Росії голодуванням вибивають заборговані їм кошти


Севастополь – Понад добу тривало голодування майже трьох десятків працівників 172-го окремого конструкторсько-технологічного бюро Чорноморського флоту Росії. Його учасники домагалися повернення їм боргів із зарплати, яку вони не отримували майже два роки. Командування флоту пообіцяло повернути заборговане і конструктори та технологи припинили голодування.

За словами голови профспілки працівників бюро Людмили Наквасіної, учасники голодування вирішили припинити акцію протесту після того, як у четвер по обіді з ними зустрівся заступник командувача Чорноморського флоту Росії Сергій Меняйло, який пообіцяв, що уже в п’ятницю буде погашено частину боргів із зарплати.

Начальник прес-центру ЧФ Росії капітан 1 рангу В'ячеслав Трухачов розповів Радіо Свобода, що командувач флоту адмірал Володимир Корольов учора підняв цю тему на зустрічі з міністром оборони Росії Анатолієм Сердюковим. За його словами, останній доручив завантажити 13 військовий завод ЧФ Росії, який теж стоїть у боргах, і згадане 172 конструкторсько-технологічне бюро військовими замовленнями, щоб обидва підприємства самі заробляли і гасили борги.

Борги виплатять, але чи всім?

172-ге окреме конструкторсько-технологічне бюро Чорноморського флоту Росії заборгувало своїм працівникам понад два мільйони гривень зарплати, приблизно стільки ж це російське військове підприємство винне українському бюджету і соціальним фондам. Торік працівники дізналися, що Міноборони Росії ухвалило рішення ліквідувати бюро, але офіційні документи про це так і не надійшли.

Голова профспілки Людмила Наквасіна розповіла, що працівники бюро скаржилися головкому ВМФ Росії і міністру оборони, у Держдуму, прем’єру Володимиру Путіну і російському президенту Дмитру Медведєву. Відповідь прийшла лише від ФСБ, яка підтвердила, що російське оборонне відомство винне севастопольським конструкторам і технікам солідну суму.

13 жовтня 29 працівників 172 бюро – 22 громадян України і 7 росіян – наважилися на відчайдушній крок. Вони забарикадувалися у приміщенні Технічного управління ЧФ Росії, де розташоване бюро й оголосили безстрокове голодування – поки Міноборони Росії не розплатиться з боргами. У ніч на четвер і вже зранку через поганий стан здоров’я чотирьох жінок, які голодували, забрали швидка медична допомога.

Людмила Наквасіна каже, що учасники голодування готові повірити російським військовим і сподіваються на швидке розв’язання проблеми. Разом з тим, шляхом службовців 172-го окремого конструкторсько-технологічного бюро готові піти і працівники Військово-будівельного управлінням Чорноморського флоту Росії, яке теж має мільйонні боги перед працівниками і бюджетом Севастополя.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG