Доступність посилання

ТОП новини

Уряд США обіцяє перешкодити планам Каліфорнії легалізувати маріхуану


Міністр юстиції США Ерік Голдер заявив у суботу, що влада Сполучених Штатів «енергійно запроваджуватиме» федеральні закони проти вживання маріхуани, навіть якщо виборці штату Каліфорнія затвердять на референдумі наступного місяця пропозицію легалізувати її невеликі кількості.

Якщо пропозиція пройде, вона, зокрема, зробить у Каліфорнії безкарними володіння повнолітніми 1 унцією (28 грамами) маріхуани для особистого вжитку, використання маріхуани в непублічних місцях чи приватне вирощування цієї рослини на малій площі для особистого вжитку.

Місцева влада має в такому разі отримати право дозволяти і продаж маріхуани на певних умовах і натомість обкладати його податками.

Водночас за чинним федеральним законодавством США продаж маріхуани є незаконним.

1996 року Каліфорнія вже стала першим штатом США, який дозволив використання маріхуани з медичною метою, за приписом лікаря. Тоді представники федеральної влади теж обіцяли перекрити цю ініціативу, але й нині, майже через 15 років, індустрія офіційного медичного використання маріхуани в Каліфорнії квітне й приносить мільярди доларів щороку.
XS
SM
MD
LG