Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльсько-палестинський саміт відклали


Планований на наступний тиждень саміт між ізраїльськими і палестинськими керівниками в Парижі відклали на пізнішу дату, повідомили в суботу в апараті прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.

Нової дати наразі не назвали.

Раніше президент Франції Жак Ширак запросив Біньяміна Нетаньягу, президента Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса, а також президента Єгипту, який бере активну участь у близькосхідному врегулюванні, Хосні Мубарака до Парижа на переговори, на яких ізраїльський і палестинський керівники мали вперше зустрітися особисто від часу поновлення переговорів між сторонами на початку вересні. Зустріч мала відбутися орієнтовно 21 жовтня.

Однак переговори знову зірвалися через ізраїльські плани нового житлового будівництва в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану, проти чого категорично протестують палестинці.

До того ж у четвер Ізраїль оголосив також план збудувати 238 житлових будинків для єврейських поселенців у Східному Єрусалимі, що тим більше неприйнятно для палестинців.

Низка країн, зокрема, США, Росія і Франція, висловили розчарування і стурбованість цим останнім кроком Ізраїлю, заявивши, що він ставить під загрозу мирний процес.
XS
SM
MD
LG