Доступність посилання

ТОП новини

«Одна мова – одна країна!» – акція протесту


Учасники акції протесту вимагають відкликання з реєстрації законопроекту «Про мови в Україні», Київ, 18 жовтня 2010 року
Учасники акції протесту вимагають відкликання з реєстрації законопроекту «Про мови в Україні», Київ, 18 жовтня 2010 року
Близько 200 представників громадських організацій та інтелігенції пікетують Верховну Раду з вимогою не ухвалювати законопроект, що визначає порядок використання мов в Україні.

Учасники акції розташувалися перед одним із будинків парламенту по вулиці Грушевського, в якому відбувається засідання погоджувальної ради. Мітингувальники вимагають не включати до порядку денного на пленарний тиждень 19-22 жовтня, який буде формуватися погоджувальною радою, відповідний законопроект.

Деякі з учасників акції тримають у руках барабани й відра, у які стукають палицями й одночасно вигукують «Займіться справою, а не мовою!», «Одна мова – одна країна!», «Одна державна мова!».

Серед учасників акції – письменники брати Капранови, які заявили, що мають намір приходити під Верховну Раду доти, поки вона остаточно не відмовиться від цього законопроекту.

Водночас голова парламенту Володимир Литвин під час погоджувальної ради назвав безпідставним проведення акції протесту проти розгляду законопроекту, що визначає порядок використання мов в Україні.

Сьогодні по всій Україні заплановані акції протесту, спрямовані проти знищення української мови. А саме до цього, на думку протестувальників, може призвести ухвалення законопроекту «Про мови в Україні». У Києві акція проходитиме під стінами Верховної Ради, а в регіонах – біля облдержадміністрацій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG