Доступність посилання

ТОП новини

Постанова про квоти на експорт зерна набула чинності


Постанова про квоти на експорт зерна і гречки опублікована сьогодні в газеті «Урядовий кур’єр». Таким чином, вона набула чинності.

Цю постанову Кабінет Міністрів ухвалив 4 жовтня. Згідно з постановою, експортна квота на пшеницю становить 0,5 мільйона тонн, ячмінь – 0,2 мільйона тонн, кукурудзу – два мільйони тонн. Крім того, квоти на експорт жита і гречки встановлені в обсязі однієї тисячі тонн.

Квоти запроваджуються до 31 грудня 2010 року.

Документом затверджений також порядок видачі ліцензії на експорт вказаної продукції і розподілу квот.

Розподіл квот здійснюється на підставі заявки, поданої Мінекономіки суб’єктом господарської діяльності за встановленою міністерством формою, впродовж 15 календарних днів після публікації на офіційному веб-сайті Мінекономіки інформації про початок реєстрації заявок.
Разом із заявкою суб’єкт господарської діяльності подає висновки Мінагрополітики про наявність у нього обсягу сільськогосподарської продукції, зазначеного в заявці, і можливості її експортувати.

Загальний обсяг квот розподіляється комісією пропорційно обсягам, вказаним у висновках Мінагрополітики. Нерозподілений обсяг квот підлягає повторному розподілу.
XS
SM
MD
LG