Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ називає затримання Данилишина політичними репресіями


Блок Юлії Тимошенко назвав затримання колишнього міністра економіки Богдана Данилишина поліцією Чехії «продовженням курсу чинної влади на здійснення репресій проти політичних опонентів». Про це йдеться у заяві Блоку Юлії Тимошенко.

Як мовиться в заяві БЮТ, влада «знову продемонструвала, що вона здатна боротися з опозицією тільки силовими методами».

«У той час, як бездарна політика уряду руйнує економіку країни, влада займається полюванням на відьом», – мовиться в заяві.

У зв’язку з цим БЮТ заявив, що Президент Віктор Янукович «усупереч своїм власним заявам про цінність демократії перетворив Україну на поліцейську державу».

Богдана Данилишина, який був міністром економіки в уряді Юлії Тимошенко, затримали в Чехії за міжнародним ордером на арешт, виданим в Україні.

За влади Президента Віктора Януковича проти нього порушили кримінальну справу, звинувативши його у зловживанні владою або службовим становищем.

Йому інкримінують завдання збитків державі в особі Міністерства оборони майже на 14 мільйонів гривень через неефективне та надмірне витрачання державних коштів при державних закупівлях. Як міністр економіки він був відповідальним за координацію державних закупівель.

У середині серпня його оголосили в міжнародний розшук.

Сам Данилишин раніше заперечував такі звинувачення проти нього.
XS
SM
MD
LG