Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія підпишуть «знаковий» документ щодо флоту – міністр


Україна і Росія скоро підпишуть угоду про заміну озброєння Чорноморського флоту Росії, який дислокується в Криму, повідомив міністр оборони Росії Анатолій Сердюков сьогодні в Лівадії. За його словами, це буде «знаковий документ».

Сьогодні ж у Лівадії під час двосторонніх переговорів після 59-го засідання Ради міністрів оборони держав-учасниць СНД міністри оборони Росії та України підписали протокол про інформування української сторони щодо кількості особового складу, техніки та озброєння Чорноморського флоту Росії на території України.

Відповідно до протоколу, російська сторона, зокрема, щорічно представляє українській стороні до 1 січня інформацію про загальну чисельність особового складу та основні озброєння Чорноморського флоту Росії, що дислокується на території України.

Сюди входять, зокрема, загальна чисельність особового складу, чисельність бойових і надводних кораблів, підводних човнів, бойових катерів і допоміжних суден, бойових броньованих машин, літальних апаратів, деяких типів артсистем калібру 100 міліметрів і більше, мінометів калібрів 82 міліметрів та вище.
XS
SM
MD
LG