Доступність посилання

ТОП новини

У парламенті обіцяють врахувати вимоги підприємців до Податкового кодексу


Комітет Верховної Ради з питань податкової й митної політики обіцяє врахувати вимоги представників малого й середнього бізнесу до проекту Податкового кодексу під час підготовки документа до другого читання. Про це заявив голова податкового комітету, депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік.

«Всі питання, які хвилюють як спрощенців, так й інші сектори економіки, будуть погоджені», – сказав він.

За словами депутата, податковий комітет під час підготовки проекту кодексу працює із представниками асоціацій підприємців у режимі постійних робочих груп.

«Ми вже знайшли розуміння щодо порогу реєстрації спрощенців, тобто з 300 тисяч практично підняли вже до 500 тисяч гривень поріг реєстрації для спрощенців. Ми підняли бар’єр щодо найманих осіб – у першому читанні це було дві людини, зараз комітет запропонував чотири особи найманих робітників для спрощенців», – заявив Хомутиннік.

За його словами, підприємці, які мітингують біля стін Верховної Ради, «просто не ознайомлені» з тими напрацюваннями, які вже зроблені до проекту Податкового кодексу.

При цьому як заявив голова комітету, вже сьогодні і завтра комітет проведе чергові зустрічі з представниками підприємців для узгодження позицій щодо проекту кодексу.

Сьогодні вранці 21 жовтня близько тисячі представників малого й середнього бізнесу зібралися біля парламенту з вимогою не ухвалювати Податковий кодекс, запропонований Кабінетом Міністрів.
XS
SM
MD
LG