Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відкидають звинувачення в підкупі УЄФА


Віце-прем’єр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков називає неправдивими заяви чиновника футбольної федерації Кіпру Спіроса Марангоса про підкуп голосів в УЄФА на користь українсько-польської заявки на проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року.

Німецька газета Süddeutsche Zeitung опублікувала в суботу матеріал, який ґрунтується на заявах Марангоса про готовність оприлюднити інформацію, яка, за його словами, доводить, що Україна та Польща виграли право прийняти Євро-2012 завдяки підкупові п’яти членів виконкому УЄФА. Як заявив Марангос, вони отримали за голоси на користь українсько-польської заявки 11 мільйонів євро.

У коментарі газеті «Комерсант-Україна», опублікованому в понеділок, Колесніков заявив, що заяви Марангоса – це не більш ніж «внутрішні розборки між кіпрськими футбольними функціонерами».

«Цій заяві три роки. Якби в ній була хоч частинка правди, ніякого чемпіонату в нас би вже не було», – наголосив Колесніков.

Раніше колишній президент Федерації футболу Польщі Міхал Лісткевич, який керував цією організацією під час виборів країн для проведення Євро-2012 у Кардіффі в квітні 2007 року, назвав слова Спіроса Марангоса «дурістю» і припустив, що кіпріот «зводить особисті рахунки з чиновниками УЄФА». Лісткевич також припустив, що на Марангоса можуть чекати судові позови з боку «дискредитованих» ним членів правління УЄФА.
XS
SM
MD
LG