Доступність посилання

ТОП новини

Euronews попереджають, що його можуть використати для пропаганди


Журналістська ініціатива «Стоп цензурі» закликає керівництво каналу Euronews звернути увагу на кадрову та редакційну політику майбутнього представництва в Україні, яке буде створене на базі Національної телекомпанії України (НТКУ).

Про це йдеться в заяві цього громадського руху. Так, «Стоп цензурі» закликало керівництво Euronews поставити українським партнерам жорсткі вимоги щодо редакційної та кадрової політики, ретельно контролювати процес створення та подальшу роботу українського представництва.

«Стоп цензурі» також закликає відхилити кандидатуру Валіда Арфуша і вимагати призначення на керівні посади українського Euronews професійних і незаангажованих людей, відібраних шляхом відкритого та прозорого конкурсу.

Українські журналісти заявляють, що НТКУ перебуває у власності держави, її «повністю контролює Адміністрація Президента Україна і глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський, який також є власником найбільшої в країні телевізійної групи «Інтер».

За словами авторів заяви, після обрання Віктора Януковича Президентом керівництво НТКУ було змінене «в обхід закону «Про телебачення і радіомовлення», який передбачає створення наглядової ради».

«Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф до призначення на цю посаду був продюсером групи «Інтер», а його заступник Валід Арфуш – радником правої руки Президента Ганни Герман», – заявляє «Стоп цензурі».

Автори заяви, посилаючись на моніторинг новин, який здійснював проект Internews Network U-Media, роблять висновок, що наразі новини на телеканалі «наповнені прихованою рекламою влади». «Канал є «рекордсменом» за кількістю порушень професійних стандартів», – стверджує «Стоп цензурі».

Euronews у співпраці з Національною телерадіокомпанією України з 2011 року розпочне підготовку і трансляцію новин українською мовою.

Меморандум про співпрацю, що передбачає таку можливість української сторони, 21 жовтня у Парижі підписали віце-прем’єр України з питань євроінтеграції Борис Колесніков і генеральний директор Euronews Майкл Пітерс.
XS
SM
MD
LG