Доступність посилання

ТОП новини

Фірма, яку звинуватили у друці зайвих бюлетенів у Харкові, готує позов


Компанія «Фоліо Плюс», яку харківський осередок ВО «Батьківщина» звинуватив у незаконному виготовленні бюлетенів для голосування на місцевих виборах 31 жовтня, відстоюватиме ділову репутацію в суді. Про це Радіо Свобода повідомив директор підприємства Дмитро Балан.

«Ми вважаємо, що різними заявами нашій репутації завдали збитків. Ми – підприємство із великим колом замовників, і українських, і закордонних. І згадування нас у такому контексті, як виготовлення чогось фальшивого, це важлива справа. Для нас важливий сам факт того, що в суді ці звинувачення будуть визнані неправдивими», – сказав Дмитро Балан.

У суботу 23 жовтня Харківська обласна організація партії «Батьківщина» заявила, що виявила на складах підприємства близько 12 тисяч виборчих бюлетенів, які зберігалися серед іншої поліграфічної продукції.

«Батьківщина» заявила про відсутність контролю за виготовленням бюлетенів, та про їхній незаконний друк, оскільки представники фірми не змогли надати документи, що засвідчують право друкувати бюлетені.

За два дні харківська прокуратура заявила, що не знайшла порушень у діяльності підприємства. За словами прокурора міста Євгена Поповича, фірма таки має контракт на використання виробничних потужностей із ТОВ «Майдан», із яким офіційний договір на друк бюлетенів уклала обласна виборча комісія.

Прокуратура відмовила у порушенні кримінальної справи. Заява прокурора міста пролунала одразу ж після того, як до правоохоронних органів із закликом розібратися в ситуації у Харкові звернувся Президент Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG