Доступність посилання

ТОП новини

«Свободівці» проводять акції проти фальсифікації виборів


Сьогодні в Івано-Франківську ВО «Свобода» провела попереджувальну акцію у приміщенні міської виборчої комісії, а на завтра заплановане пікетування обласної державної адміністрації проти фальсифікацій під час виборів до місцевих рад 31 жовтня.

Після вчорашнього факту виявлення 191 тисячі додаткових бюлетенів із виборів до обласної ради в друкарні «Кубекс», як пояснили організатори акції, вони побоюються «можливих фальсифікацій», адже бюлетені для голосування на виборах до Івано-Франківської міської ради та міського голови теж друкуватимуть у цій друкарні.

«Свобода» має свого кандидата на посаду міського голови Руслана Марцінківа.

«Свободівці» вважають порушенням те, що без присутності представника їхньої партії було розпочато друк бюлетенів із виборів міського голови Івано-Франківська, а бланки пакували «волонтери», не перераховуючи їх, а лише зважуючи.

Із заявами щодо виявлення додаткових бюлетенів виступили також
представники обласних організацій партій «Наша Україна» та «Батьківщина».

Зокрема, народний кандидат Зіновій Шкутяк вважає підозрілим, що друкування бюлетенів довірили фірмі, яка «створена перед самими виборами».

Голова обласної парторганізації «ВО «Батьківщина», народний депутат Дмитро Шлемко, як зазначено у заяві, ще 13 жовтня звернувся до ЦВК та управління СБУ в області щодо «наполегливого просування коаліціантами обласної виборчої комісії рішення друкування бюлетенів фірмою «Кубекс», яка не має відповідної ліцензії, практичного досвіду та технічної готовності, є близькою до однієї з політичних партій».
XS
SM
MD
LG