Доступність посилання

ТОП новини

Данилишин просить Януковича забезпечити дотримання закону в його справі


Екс-міністр економіки Богдан Данилишин просить Президента України Віктора Януковича, щоб той забезпечив виконання законодавства при розслідуванні його справи. Про це йдеться в листі Данилишина до глави держави.

Екс-міністр економіки наголосив, що вci звинувачення на його адресу є «абсолютно безпідставними». «Усе своє життя я вчиняв i вчинятиму дії, виключно відповідно до вимог законодавства», – наголосив Данилишин.

За словами екс-міністра, оприлюдненi в пресi повiдомлення прес-служби Генеральної прокуратури України про його вiдмову спiвпрацювати з її органами не вiдповідають дійсності. Він зауважив, що протягом 2010 року неодноразово з’являвся за викликом для бесiд, надавав усю iнформацiю, яка цiкавила слідчих. «У час, коли проти мене було порушено кримiнальнi справи, я перебував у вiдпустцi у зв’язку з лiкуванням (яке триває), пiдписку про невиїзд не давав i, таким чином, жодних передбачених законом вимог щодо спiвпрацi iз слiдством не порушував. При цьому до мiсць моєї постiйної роботи i проживання після порушення справи жодних повісток з прокуратури досі не надходило, хотів би безперешкодно повернутися на Батькiвщину домогтися встановлення істини», – заявив екс-міністр.

Однак, наголосив він, за обставин, що складаються, «явно тенденцiйного ведення слiдства та його висвiтлення у засобах масової інформації», є чимало пiдстав для побоювань за своє життя та щодо можливостi проведення об’єктивного встановлення істини.

Екс-міністра економіки України затримали 18 жовтня в Чехії. За інформацією МВС України, Данилишина «звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статтею 364 «зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України».
XS
SM
MD
LG