Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: політична складова нової кримінальної справи є очевидною


Розумного пояснення діям прокуратури, яка порушила кримінальну справу за фактом зловживання владою при прийнятті на роботу водія, немає.

Про це заявив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

«Якщо місяць тому на депутатський запит стосовно фактів дострокового присвоєння звання пану Стогнію МВС повідомило, що порушень законодавства при цьому не було, то, відповідно, політична складова порушення нової кримінальної справи – цілком очевидна», – заявив він.

«Швидше за все, це пов'язано з тією політичною активністю, яку Луценко веде у цій передвиборчій кампанії у місцеві ради», – вважає політик.

Екс-міністр переконаний, що цю справу він виграє так само, як і «ті надумані кримінальні справи, що були порушені проти нього у 2007 році».

«Але мене особисто хвилює не кримінальна справа щодо нібито зловживання службовим становищем при прийомі на роботу водія, скільки та реабілітація лідерів кривавих бандитських угрупувань початку 90-их, яка відбувається зараз», – зазначив він.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Міністерства внутрішніх справ за часів міністра Юрія Луценка. Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник, кримінальну справу порушили за статтею 364 Кримінального кодексу.

За попередніми даними, водій Луценка протягом двох років отримав звання від капітана до підполковника й велику зарплату. Загальний стаж його роботи – 22 роки – йому було зараховано як міліційний стаж, повідомив Фаринник.

«Без міністра, без посадових осіб кадрової служби цього не можна було зробити», – наголосив заступник голови МВС.

За його словами, є документ, підписаний конкретними людьми, про прийом цієї людини на роботу після досягнення нею 47 років, тоді як максимальний вік прийому на роботу – 45 років. «Лист підписував Юрій Віталійович (Луценко), резолюцію ставив Турчинов (Олександр Турчинов, на той час перший віце-прем’єр)», – заявив заступник міністра.

Водночас він акцентував увагу на тому, що кримінальна справа «фактова», і ніхто з конкретних осіб у ній поки що не проходить.
XS
SM
MD
LG