Доступність посилання

ТОП новини

СБУ визнала фальшивкою записи телефонних розмов Авакова


Управління СБУ в Харківській області заявляє, що аудіозаписи телефонних розмов голови обласного осередку партії «Батьківщина», кандидата на посаду міського голови Харкова Арсена Авакова, передані на експертизу через обвинувачення у незаконному прослуховуванні – фальшивка.

Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі Управління СБУ в Харківській області.

«За результатами проведених фахівцями досліджень інформаційного носія встановлено, що поряд з аудіофайлами розмов Авакова на носії міститься недбало знищена інформація, яка свідчить про належність магнітного носія одному з керівників компанії, яка входить до сфери впливу Авакова», – йдеться у повідомленні прес-служби.

В СБУ назвали дії Авакова «провокаційними» і вимагають їх припинити.

Разом із тим справу за фактом прослуховування Авакова 21 жовтня порушила прокуратура Харкова. Як повідомив Радіо Свобода прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура не передавала до СБУ аудіозаписи телефонних розмов Авакова. Хід розслідування справи Євген Попович поки не коментує.

Записи телефонних розмов Авакову, за його словами, залишив невідомий у камері зберігання на залізничному вокзалі. Раніше Аваков заявив про стеження за ним з боку СБУ. Натомість Служба безпеки цю інформацію спростувала.
XS
SM
MD
LG