Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові знищили зайві бюлетені – ТВК


У харківській друкарні знищили понад 50 тисяч виборчих бюлетенів, знайдених раніше представниками Всеукраїнської організації «Батьківщина». Як повідомив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов, зокрема, було знищено понад 42 тисячі бюлетенів, надрукованих понад тираж, і 8,5 тисяч примірників поліграфічного браку.

Бюлетені розрізали на смужки завширшки близько 1,5 сантиметрів у присутності трьох членів обласної виборчої комісії та працівників міліції. Крім того, було розрізано 70 фотоформ для виготовлення бюлетенів.

Русанов також повідомив, що всі виготовлені бюлетені на вибори депутатів до облради у кількості близько чотири мільйони екземплярів, передали до 34 виборчих комісій міст і районів.

Раніше повідомлялося, представники ВО «Батьківщина» заявили, що на території однієї з друкарень Харкова виявили близько 13 тисяч неврахованих бюлетенів для голосування на виборах до місцевих органів влади Харківської області, які призначено на 31 жовтня.

Міський прокурор Харкова Євген Попович заявив, що це резерв, який зобов’язані були надрукувати за законом. У департаменті зв’язків із громадськістю МВС України повідомили, що невраховані бюлетені надруковані на пробу, це так званий «розгінний тираж», і його знищать.
XS
SM
MD
LG