Доступність посилання

ТОП новини

З-під арешту звільнено українське судно, що перебувало в Грузії – МЗС


Українське судно «Акорд», яке з 28 липня перебувало під арештом у грузинському порту Поті, звільнено.

Як повідомляє прес-служба МЗС України з посиланням на заступника міністра закордонних справ Руслана Демченка, до складу екіпажу «Акорд» входили 11 громадян України та один громадянин Росії.

Завдяки наполегливій роботі МЗС України судно звільнено, зазначив Демченко.

Він повідомив, що шість українських моряків ще 9 серпня залишили судно і повернулися додому. Інші моряки добровільно залишилися на судні для підтримання його життєдіяльності.

Також, завдяки зусиллям МЗС, було звільнено з-під варти капітана судна – громадянина Росії.

Наразі моряки перебувають на борту «Акорд», стан їхнього здоров'я нормальний, вони забезпечені в достатньому обсязі всім необхідним, запевнили в МЗС.

Суд Тбілісі 26 жовтня ухвалив рішення про звільнення судна. Після набуття чинності рішення, 9 листопада українське судно залишить територію Грузії.

28 липня грузинська берегова охорона затримала в порту Поті судно «Акорд» за незаконний захід у порт Сухумі (Абхазія) у червні.

Грузія офіційно вважає свої сепаратистські регіони Абхазію і Південну Осетію за території, окуповані Росією; Росія після нападу на Грузію 2008 року визнала ці самопроголошені утворення за «самостійні держави» і тримає в них свої війська. В’їзд іноземців до них значно обмежений; зокрема, заборонене морське сполучення з узбережжям Абхазії.

Міністерство закордонних справ України ще минулого року застерігало українських громадян, зокрема, судновласників, не порушувати закону Грузії «Про окуповані території».
XS
SM
MD
LG