Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі виборців «купували» по 200 гривень


Спостерігачі Громадянської мережі «Опора» зафіксували факти підкупу виборців на виборчій дільниці №05217 у Кривому Розі. Про це Радіо Свобода повідомив координатор Громадянської мережі «Опора» у Дніпропетровській області Сергій Федько.

За його інформацією, на вході в дільницю жінка видавала виборцям, зокрема, молодим людям, «шпаргалки» з інформацією, за кого голосувати, а при виході з дільниці – по 200 гривень.

«Коли ж до жінки підійшли наші спостерігачі і спитали, хто ви така і що робите, жінка дістала візитівку газети «Пульс», навіть не посвідчення журналіста, а просто візитівку, здійняла крик, а потім швидко зникла», – повідомив Сергій Федько.

На користь якої політичної сили «працювала» жінка, спостерігачі з’ясовують.

Крім того, як зазначив координатор громадської організації, у Кривому Розі спостерігачі у день виборів зафіксували ще низку грубих порушень. Так, на одній із дільниць у пачці бюлетенів, відкладених для голосування вдома, виявили аж тисячу зайвих бюлетенів, на іншій дільниці – на гарячому спіймали члена виборчої дільниці, яка намагалася винести пачку чистих бюлетенів.

Усі ці порушення, на думку Сергія Федька, дають підстави політичним силам-учасникам виборів оскаржувати результати виборів на окремих дільницях.

«Думаю, що по окремих дільницях обов’язково будуть позови, – саме на тих виборчих дільницях, де були зафіксовані грубі порушення», – сказав спостерігач.
XS
SM
MD
LG