Доступність посилання

ТОП новини

Україна судитиметься, якщо заяви про підкуп за Євро-2012 не припиняться


Україна може звернутися до суду, якщо триватиме кампанія з дискредитації країни, пов’язана зі звинуваченнями в підкупі членів УЄФА для отримання права на проведення фінального турніру Євро-2012 спільно з Польщею, заявляє віце-прем’єр Борис Колесніков.

«Я впевнений, що Україна нікого не підкуповувала. Ми заявку виграли чесно, тим більше, що у глави УЄФА з моменту його обрання була публічна позиція – великий футбол має просуватися на Схід Європи. Тому тут ми маємо, як-то кажуть, «помилковий виклик», – сказав Колесніков в інтерв’ю газеті «Сегодня», коментуючи звинувачення з боку колишнього кіпрського футбольного функціонера Спіроса Марангоса. «Переконаний, що західні суди поставлять цього товариша на місце», – наголосив віце-прем’єр України.

«Інша справа, що йдеться не про чиюсь дурницю – йдеться про імідж та престиж нашої країни. Так можна дискредитувати будь-яку країну у світі. Якби був хоч один відсоток правди, давно б у нас чемпіонату не було. І якщо триватиме ця кампанія з дискредитації країни, то Україна також звернеться до судів», – сказав Колесніков.

Раніше з посиланням на Спіроса Марангоса італійська преса назвала ім’я того, хто нібито заплатив по 2-3 мільйони євро чотирьом членам виконкому УЄФА, – голови української федерації Григорія Суркіса. Однак сам Марангос виступив зі спростуванням: «Я категорично заявляю, що не називав імена тих, хто давав хабар ... Це стосується і Григорія Суркіса, про який без мого відома написав журналіст Gazzetta Dello Sport». Марангос додав, що має намір подавати до суду на журналістів.

Водночас голова УЄФА подав офіційний позов стосовно Марангоса до Швейцарського кримінального суду.
XS
SM
MD
LG