Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі та Дніпропетровську зафіксовані «каруселі»


Спостерігачі Громадянської мережі «Опора» в день виборів зафіксували застосування технології «карусель» у Кривому Розі, повідомили в понеділок в «Опорі».

За оприлюдненими даними, біля дільниць № 05140 та № 05141 було зафіксовано групу з кількох десятків молодиків, які по одному входили до дільниць і вкидали до скриньки бюлетені.

«Спостерігач «Опори» звернувся до молодиків із запитанням, хто вони такі, і що вони тут роблять. Хлопці відповіли лайкою. Спостерігач одразу ж зателефонував до правоохоронців. Почувши про міліцію, хлопці кинулися тікати в різні боки. Коли прибув наряд, підозрілих молодиків уже не було, але автобус, яким вони приїхали, залишився на місці. Міліціонери обшукали транспортний засіб і наказали водієві рухатися до райвідділку», – розповіли в «Опорі».

Крім того, спостерігачі від «Нашої України» зафіксували застосування «каруселі» у Дніпропетровську.

За даними прес-служби Дніпропетровської обласної організації «Нашої України», в Індустріальному районі міста між виборчими дільницями курсував білий автобус, номерний знак якого вдалось зафіксувати, де невідомі особи видавали виборцям заповнені бюлетені в обмін на чисті бюлетені, винесені з виборчих дільниць.

Про цей факт також поінформували правоохоронців.

Подібні порушення, на думку координатора Громадянської мережі «Опора» Сергія Федька, дають підстави політичним силам-учасникам виборів оскаржувати результати виборів на окремих дільницях, передає кореспондентка Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG