Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті на виборах лідирують «свободівці»


За попередніми підрахунками, до Івано-Франківської обласної і міської рад найбільшу кількість голосів набирають представники ВО «Свобода» – близько 29 відсотків голосів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на друге місце виходить «Фронт змін» (13 відсотків), на третьому – «Батьківщина» (11 відсотків).

Водночас задоволення попередніми підсумками голосування висловили в Партії регіонів. За словами керівника обласної організації Партії регіонів, народного депутата Василя Чуднова, «результатом задоволені, досягли більшого, ніж сподівалися» – близько 9 відсотків.

Якщо раніше партія мала лише трьох депутатів у Коломийській і чотирьох в Івано-Франківській міських радах, то зараз – майже в кожній міській і районній радах, а також в обласній.

В Івано-Франківській обласній і міській радах регіоналам все-таки не вдалося обігнати «Батьківщину», хоча розрив у голосах порівняно невеликий.

Голова обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич заявив про намір своєї політичної сили претендувати на керівництво в обласній раді.

У мажоритарних округах найбільшу кількість голосів, за попередніми даними, набирають представники Народної партії.

Переможцями виборчих перегонів в Коломиї по одномандатних мажоритарних округах вийшли голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, міністр охорони здоров’я Зіновій Митник, який один час був головою Івано-Франківської обласної ради, та заступник міністра юстиції України, депутат обласної ради попереднього скликання Богдан Гдичинський.
XS
SM
MD
LG