Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар: НАТО прийме Україну, якщо вона захоче і буде відповідати критеріям


НАТО з повагою ставиться до рішення України не приєднуватися до Північноатлантичного альянсу та висловлює готовність до подальшої співпраці з цією країною, заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен.

«Відомо, що уряд України, скажімо так, дещо змінив євроатлантичну орієнтацію України, і ми повністю поважаємо це», – сказав Расмуссен сьогодні в Москві.

Голова Північноатлантичного альянсу наголосив, що вступ до НАТО є добровільним рішенням кожної країни, і Україна має самостійно визначити, яким чином їй вибудовувати відносини з цією організацією.

«Я з надією дивлюся на розвиток подальшої позитивної співпраці з Україною на основі нинішньої політики, яку проводить Президент і уряд України», – пояснив Расмуссен.

Водночас він підтвердив готовність НАТО прийняти Україну до своїх лав у разі відповідного рішення Києва. «Ми знову підтвердимо рішення, яке було ухвалене на зустрічі у верхах НАТО в Бухаресті, згідно з яким Грузія та Україна стануть членами НАТО, якщо вони цього забажають і відповідатимуть необхідним критеріям», – сказав генсек НАТО.
XS
SM
MD
LG