Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка обіцяє докласти зусиль для дотримання законності в Україні


Кандидат на посаду генерального прокурора України Віктор Пшонка запевняє, що у разі призначення на цю посаду докладе всіх зусиль для «дотримання законності в Україні, верховенства права і рівності всіх перед законом». Про це Пшонка заявив сьогодні у Верховній Раді під час розгляду подання Президента щодо призначення нового генпрокурора.

За словами Пшонки, на посаді генпрокурора він робитиме все для виконання доручення Президента України вже за п’ять років перетворити Україну на «сучасну державу, в якій керує право, захищаються права громадян, приборкано корупцію, створено умови для розвитку економіки».

Крім того, кандидат на посаду генерального прокурора висловився за ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу та закону про прокуратуру.

«Невідкладним є ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу, який має забезпечити послідовність перетворень, їх відповідність національній правовій системі, а також фінансовим можливостям держави», – сказав Пшонка.

За його словами, це не тільки зобов’язання України перед Радою Європи, але й нагальна суспільна потреба у зміцненні правоохоронної системи та наповнення її сучасним змістом.

Крім того, як заявив Пшонка, необхідно ухвалити пакет нових антикорупційних законів. «Крім того, хотів би наголосити на актуальності оновлення законодавчої бази діяльності органів прокуратури. Нинішньому закону про прокуратуру майже 20 років, і тому в багатьох аспектах він не відповідає сучасним викликам», – сказав Пшонка.
XS
SM
MD
LG