Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів матиме 2/3 мандатів у Київській облраді – Присяжнюк


Партія регіонів отримала на виборах до Київської обласної ради 59 мандатів у мажоритарних округах, а також 26,3% – за партійними списками. Такі дані оприлюднив сьогодні голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк.

За його словами, за партійними списками до Київської облради пройшли п’ять політичних сил: Партія регіонів (26,3%), «Фронт змін» (9,91%), партія «Удар» (8,18%), партія «Сильна Україна» (5,78%), ВО «Свобода» (3,48%).

Проти всіх проголосували 14% виборців.

Згідно з даними територіальної виборчої комісії, Партія регіонів отримала на мажоритарних округах 59 мандатів, «Сильна Україна» – п’ять, по два мандати отримали партії «Третя сила», «Народна партія», «Фронт змін» і «Справедливість», по одному – Соцпартія і партія «Наша Україна».

Присяжнюк заявив, що Партія регіонів у Київській обласній раді матиме більшість, до якої увійдуть 2/3 депутатів (100) від загального складу.

Загалом у складі Київоблради 148 депутатів.

Також Присяжнюк повідомив, що активність виборців становила 51,6%, у сільській місцевості – 57,6%, у містах – 46,1%.

Він також наголосив, що вибори в області відбулися «чесно й демократично», що підтвердили міжнародні спостерігачі.

Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» раніше заявила, що не має наміру визнавати результати місцевих виборів, проведених у Київській області.
XS
SM
MD
LG