Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові люди вийшли на майдан Свободи


Харків – Близько п’яти тисяч осіб вийшли сьогодні на майдан Свободи у Харкові з вимогою перерахувати голоси на виборах міського голови, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Люди тримають плакати «Забрали право вибору – заберуть все інше!», «Кернес – ганьба Партії Регіонів», «За чесні вибори. Поховаємо адмінресурс!», а також «Свобода вибору – це вибір свободи» і «Вимагаємо перерахунку голосів».

На вантажівці облаштована сцена, з якої серед перших виступив народний депутат від Блоку Тимошенко, один з командирів помаранчевого майдану 2004 року Володимир Філенко.

Він нагадав про численні порушення, які партія ВО «Батьківщина» зафіксувала під час голосування та підрахунку голосів у Харкові і закликав владу, «якщо вона впевнена у чесних виборах» перерахувати голоси виборців.

Так само перед мітингувальниками виступив і кандидат на міського голову від ВО «Батьківщина» Арсен Аваков. Він закликав стояти не заради нього, а «за чесні вибори». Сам Аваков наразі в суді вимагає перерахунку голосів.

Організатори акції протесту наразі збирають підписи за перерахунок голосів або, якщо це неможливо, проведення повторних виборів. Всі підписи обіцяють передати до ЦВК. Крім того, завтра планують встановити на майдані намети і знову провести мітинг.

В українські суди звертатися немає ніякого сенсу – Тимошенко


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції у Києві заявила про підтримку наміру кандидата на посаду мера Харкова Арсена Авакова звернутися до Європейського суду з прав людини стосовно фальсифікацій під час виборів мера міста.

За словами лідера «Батьківщини», те, що нині відбувається під час судових процесів навколо виборів мера Харкова свідчить про заангажованість судової системи. «Це свідчить про те, що в суди звертатися немає ніякого сенсу», - сказала вона.

Саме тому, наголосила .Тимошенко, вона підтримуватиме звернення А.Авакова та інших кандидатів на інші посади до Європейського суду із захисту прав людини. «Я вважаю, що коли відсутнє правосуддя в нашій країні, то треба звертатися до тих судів, які можуть встановити справедливість», - додала вона.

Згідно з офіційними результатами голосування, перемогу на виборах міського голови Харкова одержав кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес, який випередив опозиційного кандидата Арсена Авакова на 0,63%.
XS
SM
MD
LG