Доступність посилання

ТОП новини

Обама закликає до єдності для подолання тероризму


Президент США Барак Обама у своїй промові в Індонезії закликав до єдності в боротьбі з екстремістами. У своєму виступі в індонезійському університеті в Джакарті американський лідер визнав, що, незважаючи на певний прогрес, відносини США та ісламського світу залишаються напруженими.

Водночас Обама наголосив, що всі сторони мають відходити від «підозр і недовіри», щоб створити єдиний фронт для подолання тероризму.

«Ми маємо деякий прогрес, але залишається багато чого незробленого. Невинні громадяни в Америці, в Індонезії і в усьому світі досі потерпають від рук екстремістів. Я чітко дав зрозуміти, що Америка не воює і ніколи не воюватиме з ісламом. Натомість усі ми повинні працювати разом, щоб побороти «Аль-Каїду» та її угруповання – які не претендують бути лідерами жодної релігії. І звісно не такої великої світової релігії як іслам. Той, хто хоче будувати, не повинен поступатись землею терористам, які прагнуть руйнування. І це завдання не тільки Америки», – сказав президент США.

Сьогодні завершується візит Барака Обами до Індонезії, який є частиною 10-денної подорожі американського президента країнами Азії. Вчора президенти США та Індонезії домовилися про зміцнення співпраці в галузі боротьби з тероризмом, торгівлі, боротьби з кліматичними змінами й енергетиці.
XS
SM
MD
LG