Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив термін арешту екс-заступника голови «Нафтогазу»


Колишньому першому заступнику голови НАК «Нафтогаз України» Ігореві Діденку продовжили термін перебування під вартою до 9 грудня. Про це повідомив один з його адвокатів, зауваживши, що відповідну постанову з цього приводу Апеляційний суд Києва виніс 9 листопада.

Адвокат пояснив, зокрема, що термін утримання під вартою його підзахисному продовжили через те, що не всі фігуранти кримінальної справи можуть вчасно ознайомитися з її матеріалами.

Відповідаючи на запитання, як скоро можна очікувати передачі справи до суду, адвокат сказав, що це не можна спрогнозувати саме через те, що, крім Діденка, інші особи знайомляться з матеріалами, і як швидко вони це зроблять – невідомо.

Діденка затримали 9 липня в рамках розслідування кримінальної справи про спричинення шкоди Україні за наслідками розгляду позову «РосУкрЕнерго» до «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі.

У цій справі, крім Діденка, звинувачення висунули і екс-керівнику Державної митної служби Анатолію Макаренку, який також з літа перебуває під вартою, і колишньому заступнику начальника Енергетичної регіональної митниці Тарасові Шепітьку.
XS
SM
MD
LG