Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: захворюваність на грип зросте у кінці листопада – на початку грудня


Рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання на всій території України на сьогодні нижчі за епідемічний поріг, але медики прогнозують його зростання наприкінці листопада – початку грудня.

«Наразі рівень захворюваності набагато нижчий за пороговий, і занепокоєння немає, хоча в деяких колективах є невеликі спалахи вірусних інфекцій», – повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко.

За його словами, нинішньї зими на території України очікується циркуляція вірусів грипу A/H1N1, A/H1N3 і вірусів грипу типу B.

Як заявив Риженко, на сьогодні, за даними 10 контрольних міст, кількість хворих на грип та ГРЗ становить близько 46 тисяч осіб, з них 480 перебувають у стаціонарі.

На сьогодні вже вакциновані проти грипу близько 200 тисяч людей, і ще близько 200 тисяч доз вакцин проти грипу є в регіонах. За словами Риженка, в Україні на сьогодні зареєстровані сім вакцин проти грипу, проте в наявності – лише чотири.

Головний санлікар наголосив, що всі віруси, циркуляція яких очікується в Україні, можуть бути діагностовані в українських лабораторіях. Він також додав, що в Україні створений достатній запас засобів для профілактики і надання медичної допомоги хворим.
XS
SM
MD
LG