Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко готовий повторно здати кров для розслідування справи про отруєння – адвокат


Екс-президент України Віктор Ющенко готовий повторно здати кров для проведення аналізів у рамках розслідування справи про його отруєння. Про це заявила його адвокат Ганна Вронська в інтерв’ю газеті «Україна молода».

«Віктор Ющенко готовий надалі співробітничати зі слідством, готовий знову здати кров. Але тут є певні юридичні тонкощі: ГПУ наполягає на проведенні повторної експертизи. Це означає, що досліджуватимуться питання, поставлені перед слідством і експертами п’ять років тому, але експертизу вже проводитимуть нові експерти. І незрозуміло, як старі питання узгоджуватимуть з новими зразками крові. Адже минув час, рівень діоксину в крові змінився», – сказала вона.

За словами адвоката, Ющенко наполягає на проведенні нової експертизи, а не повторної.

Крім того, адвокат озвучила побажання екс-президента проводити експертизу не тільки в українській, а і в зарубіжних лабораторіях.

Вона також підкреслила, що на сьогодні «не знайдене взаєморозуміння зі слідчим і новим керівництвом слідчого відділу Генпрокуратури».

7 листопада новий генеральний прокурор Віктор Пшонка підтвердив намір провести додатковий аналіз крові Віктора Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння.
XS
SM
MD
LG