Доступність посилання

ТОП новини

КСУ дозволив перенести вибори на жовтень 2012 року – регіонал


Київ – Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив сьогодні журналістам, що Конституційний Суд ухвалив рішення, згідно із яким наступні парламентські вибори мають відбутися у жовтні 2012 року.

«Є рішення відносно підтримки того подання, яке ми подали по виборах у 2012 році. Наскільки у мене є інформація, 16 суддів проголосували за підтримку такого рішення», – сказав керівник фракції регіоналів у Верховній Раді.

За словами Єфремова, таке рішення відкриває шлях для голосування у Верховній Раді даного питання. Він не виключив, що це голосування може відбутися у парламенті вже завтра.

Сьогодні ж було повідомлено, що у п’ятницю, 19 листопада, Конституційний Суд України оприлюднить прийнятий сьогодні, 18 листопада, висновок у справі за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Більшості потрібні покірні «кнопкодави»?

Сьогодні ж парламент України ухвалив Закон України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України».

Даним законом передбачено скасувати норму, яка діяла раніше, про те, що за зміни до Конституції голосують відкритим голосуванням шляхом подачі іменних бюлетенів у порядку, встановленому Верховною Радою. І далі у тексті закону також зняті положення, які діяли раніше, щодо відкритого голосування шляхом подачі іменних бюлетенів.

Раніше депутат від фракції БЮТ Сергій Сас повідомив, що це робиться для того, щоб голосування проводилося виключно шляхом натискання кнопок.

Депутат вважає, що представники більшості розуміють, що при голосуванні бюлетенями щодо змін до Конституції окремі депутати можуть проголосувати «не так, як бажано в цій ситуації».

Сас зазначив, що йдеться про голосування змін до Конституції щодо можливої дати парламентських виборів після рішення Конституційного Суду.

Як відомо, під час голосування в сесійній залі не завжди є необхідна для прийняття рішення кількість депутатів, тому їхніми картками голосують «чергові». Диригує процесом Михайло Чечетов.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG