Доступність посилання

ТОП новини

Їх називають торгашами


«Затримали підприємця-педофіла», – повідомляє МВС. Ще тиждень тому написали б просто – «педофіла». Тепер вже ситуація змінилася і слово «підприємець» для когось звучить, як надія, а для когось, як загроза.

Микола Азаров каже, що їх 4 мільйони, і що вони «не беруть участі в суспільних витратах, не роблять внеску в утримання пенсіонерів».

Ті, хто немає таких авт, як у них, таких як у них будинків, ті, хто сердиться на них, коли вони, використовуючи кожну нагоду підняти ціни – називають їх торгашами.

Так, вони торгують – вони займаються усім, до чого у «генералів бізнесу» немає інтересу. Вони одягають, годують, взувають, стрижуть усіх, у кого немає грошей літати на розпродажі до Мілану.

Вони справді підприємці, бо підприємливі, не тягнуть гроші з державного бюджету через злочинні схеми й тому рахують кожну копійку.
Їх справді 4 мільйони, а це означає, що завдяки їхньому бажанню вести свій бізнес щонайменше 16-20 мільйонів громадян України загалом обходяться без бюджетних грошей. Адже підприємці ще годують свої родини, підтримують своїх батьків й дають можливість заробити людям, які йдуть до них працювати.

Ці дрібні і середні підприємці і є реальний український середній клас.

Цей клас зародився у безгрошівні 90-і. Його народила нагальна потреба годувати й одягати дітей за умови кількамісячної, а той -річної невиплати заробітної плати, а потім вже цілком здорове бажання «мати свою копієчку і ні від кого не залежати».

Повитухою цього класу стала Олександра Кужель, запровадивши спрощену систему оподаткування.

Чого ж хоче цей торгаш? Чого хочуть ці підприємці? Чого хоче цей середній клас?

Він хоче заплатити вагому для бюджету, але посильну для нього суму – і щоб ніхто його не чіпав! Він хоче прозорих правил гри, бо не потребує опіки , а ще більше не терпить втручання держави у його життя. Це означає, що він хоче свободи.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG