Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс


Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому Податковий кодекс України.

За це рішення проголосували 269 із 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Водночас голова комітету з питань митної та податкової політики Віталій Хомутинник та міністр фінансів Федір Ярошенко пообіцяли народним депутатам підготувати до завтрашнього засідання законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, в якому врахувати всі пропозиції та зауваження, висловлені під час сьогоднішнього голосування.

Перед голосуванням за ухвалення Податкового кодексу слово взяв лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, який розкритикував ухвалення цього документа, зазначивши, що парламентська більшість «робить подарунок українському народу», і звернувся до більшості зі словами «Ми повертаємо вам цей подарунок».

Під час голосування і після того, як на табло висвітилася необхідна кількість голосів для позитивного рішення, представники опозиції вигукували: «Ганьба».

Основні положення Податкового кодексу, у разі підписання його Президентом України Віктором Януковичем, набудуть чинності 1 січня 2011 року.

Підприємці, які протестують проти цього документу, мають намір продовжувати боротьбу – тепер вони вимагатимуть від президента не підписувати документ. Наступна акція протесту – 22 листопада.
XS
SM
MD
LG