Доступність посилання

ТОП новини

«СКМ» схвалює вигідні великому бізнесові моменти Податкового кодексу


Рінат Ахметов, власник компанії «СКМ»
Рінат Ахметов, власник компанії «СКМ»

Донецьк – Донецький великий бізнес розбиратиметься в нюансах нового Податкового кодексу вже після його остаточного доопрацювання. Про це сьогодні у Донецьку заявив генеральний директор компанії «СКМ» Олег Попов. Керівництво однієї з найбільших холдингових компаній Європи не коментує протести українських підприємців і закликає довірити доопрацювання Податкового кодексу Верховній Раді і юристам.

Компанія «Систем Кепітал Менеджмент», 100 відсотків акцій якої належить Рінатові Ахметову, «намагається будувати бізнес так, щоб він мало залежав від діяльності держави» – так заявив сьогодні, коментуючи ухвалення Верховною Радою нового Податкового кодексу, генеральний директор «СКМ» Олег Попов.

Він заперечив можливість лобізму інтересів великого бізнесу під час ухвалення Податкового кодексу, про який ідеться в ультиматумі українських підприємців, що вимагають від Президента накласти вето на документ.

Топ-менеджмент «СКМ»
Топ-менеджмент «СКМ» не стежить за постійними оновленнями законопроекту і очікує публікації остаточної версії, пояснив Попов свою позицію.

«Ви знаєте, щоразу парламент вносить стільки поправок, і не встигаєш слідкувати за цими поправками. Треба дочекатись офіційної публікації і все побачити. З іншого боку, ми – компанія, яка сплачує податки, отже, треба знати, що змінилось. Кажуть, буде знижена ставка податку на прибуток і введуть автоматичне відшкодування ПДВ – це добре. А все інше треба аналізувати», – відзначив Попов.

У компанії «СКМ» пропонують оцінювати ефективність нового Податкового кодексу після того, як бізнес попрацює з ним деякий час. На питання журналістів, чи не буде тоді пізно щось змінювати, Олег Попов відповів, що «Верховна Рада може переписати все у будь-який момент».

У 2010 році прибуток «СКМ» – 18 мільярдів доларів

Сьогодні компанія Ріната Ахметова святкує своє 10-річчя. За останні п’ять років вона збільшила активи більше ніж у дев’ять разів. Її прибуток цього року має скласти в перерахунку 18 мільярдів доларів.

Найбільше доходів «СКМ» приносить продаж корисних копалин і металевих напівфабрикатів низької собівартості. «Ми ставимо собі ще амбітніші цілі з погляду собівартості продукції. Ми увійдемо до четвірки найбільш низькозатратних виробників у світі», – розповів директор із розвитку гірничого бізнесу Амір Айсаутов.

Успіх свого бізнесу в «СКМ» пояснюють агресивною політикою щодо поглинання нових активів. Наразі холдинг уже об’єднує 110 підприємств і буде рости далі – за будь яких законодавчих умов, обіцяють управлінці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG